Over ons 

Oog & hart voor mensen

Vilgertshof heeft oog en hart voor de mens en zijn omgeving. Met onze jarenlange ervaring bieden wij zinvolle dagbesteding en begeleiding aan mensen met een beperking en/of extra ondersteuningsbehoefte vanaf 12 jaar.

Een plek om met elkaar in contact te komen en waar ieder mag zijn zoals hij is.

Talenten ontplooien

Wij bieden rust en ruimte om eigen kwaliteiten te ontdekken en talenten te ontplooien. Uitgaande van de mogelijkheden, wensen en doelen van de deelnemer stellen wij de werkzaamheden vast die uitgevoerd gaan worden.

Werkzaamheden

De werkzaamheden voeren we vooral uit op eigen terrein. Echter, soms zijn we ook op plekken in de buurt te vinden. Dagelijks maken we een lekkere wandeling in het gebied achter ons. Het kan dan ook goed zijn dat je ons al vaker gezien hebt.

Wij vinden het belangrijk dat de buurt weet wie we zijn en wat we allemaal doen. Dus als je vragen hebt, dan ben je altijd van harte welkom om eens langs te komen bij ons. We zullen je van een lekker kopje koffie of thee voorzien met één van onze zelfgemaakte lekkernijen. Misschien blijkt uit onze gesprekken dat wij wel iets voor jou of de buurt kunnen betekenen. Denk hierbij aan tuinonderhoud, de buurt verzorgen of andere werkzaamheden. Deze dingen horen we graag.

Activiteiten

Ons aanbod aan activiteiten bestaat uit dierenverzorging, koken en bakken, groenvoorziening, houtbewerking, creatief en diverse arbeidsmatige werkzaamheden.

Wij hebben tevens een grote moestuin en fruitgaard op Vilgertshof waar wij de oogst verwerken in overheerlijke producten.

Creatieve activiteiten
Er worden diverse creatieve activiteiten aangeboden zoals kleien, schilderen, mozaïken enz. Maak kennis met de verschillende technieken.

Houtbewerking
Actief aan de slag met hout. Producten die wij maken voor eigen gebruik zijn onder andere kleine decoraties, vogelhuisjes of bloembakken.

Dierenverzorging
Dagelijkse verzorging van onze pony’s en honden behoren tot de activiteiten. Pony’s borstelen, voeren, weide & stal onderhoud, wandelen met de honden.

Groenvoorziening
Vilgertshof beschikt over een grote moestuin, boomgaard en tuin. Onderhoudswerkzaamheden op het terrein, producten uit de moestuin of boomgaard verwerken tot ingrediënten voor het koken en bakken, jam maken, inmaken van fruit en nog veel meer behoren tot deze activiteiten.

Wees welkom voor een vrijblijvend bezoek
om de sfeer van Vilgertshof te ervaren!

Onze deur staat altijd open

Tussendoor een bezoek brengen?
De koffie staat klaar!

William – 06 15 60 75 16
Rebecca – 06 23 35 29 34